Bijzondere foto doet harten smelten

Het is een verterend beeld: koning Willem-Alexander die diep door z’n knieën buigt om  koningin Elizabeth (92) te kussen. Ook Máxima maakt een diepe buiging, terwijl de Britse Koningin zoenen helemaal niet gebruikelijk is.

Warme band

Van het bewuste moment zijn dan ook mooie foto’s genomen. In eerste instantie begroette koningin Elizabeth onze Koning met een hand. Hij nam de hand aan, maar gaf haar vervolgens nog twee zoenen op de wang. Datzelfde deed koningin Máxima. De gebruikelijke etiquette werden aan de kant geschoven, en de warme band tussen de royals én tussen de landen Nederland en Engeland werden benadrukt.

Ridder

Ons Koningspaar is momenteel op staatsbezoek in Engeland en praat daar onder andere met Nederlandse expats over Brexit. Ook maakte Koning Willem-Alexander bekend door koningin Elizabeth benoemd tot zijn ridder in de Orde van de Kousenband. Hij is de dertiende Oranje die sinds 1612 deze hoogste Britse onderscheiding ontvangt. Stadhouder prins Maurits was destijds de eerste en koningin Beatrix was in 1989 de voorlaatste.