Bas Muijs gelukkig met zijn Sabine

Bas Muijs|Bas Muijs|Bas Muijs|Bas Muijs|Bas Muijs
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Goede tijden voor Bas Muijs en zijn vriendin Sabine. Het stel, dat twee jaar geleden dochtertje Emma kreeg, verwacht in augustus hun tweede kindje. „Een zoon deze keer”, vertelt de voormalig ‘GTST’-acteur. „Zowel privé als zakelijk gaat het goed. Bij GTST heb ik een geweldig leuke tijd gehad, maar mijn hart ligt meer bij theater.”

Het zijn de laatste loodjes voor Sabine, die acht jaar partner van acteur Bas Muijs is en werkzaam is als waarnemend huisarts, maar ze voelt zich geweldig. „Net als de eerste keer met onze dochter Emma”, vertelt ze. „Het mooie van mijn werk is dat ik zelf kan bepalen wanneer ik gas terugneem. Ik verhuur mijzelf als zzp’er en zou naar mate de zwangerschap vordert en dus zwaarder kan worden, gewoon wat minder werken.”
Bas: „Maar daarvan is nu beslist geen sprake hoor. Soms doet ze zoveel dat ik er haast zenuwachtig van word, haha. Daarnaast heeft ze alles wat ze zelf kan doen in de babykamer al gedaan. Nu komt het op mij aan, want er moet nog een kast worden versleept.”

Het drukke leven dat Bas en Sabine met hun dochtertje leiden, wordt ondersteund door twee opa’s en twee oma’s. Sabine: „Emma groeit op binnen de familie. Bij Bas’ ouders, die zes kleinkinderen hebben en ook de kinderen van hun twee andere zoons opvangen, ziet ze haar neefjes en nichtjes. Dat is natuurlijk geweldig. Terwijl ze bij mijn ouders als enige kleinkind alle aandacht heeft. Daar gaat met de komst van haar broertje verandering in komen.”

Een grote indruk

Bas Muijs en Sabine leerden elkaar in 2009 kennen tijdens de opnamen van de serie ‘Voetbalvrouwen’. „We filmden daarvoor in een leegstaande vleugel van een ziekenhuis waar Sabine op dat moment als student geneeskunde coschappen liep”, vertelt Bas. „Ik zag haar staan bij de koffiecorner. Ja… ze viel meteen op.” Sabine herinnert zich die ontmoeting ook nog als de dag van gisteren, want Bas maakte zéker niet door zijn verschijning in ‘GTST’ een grote indruk op haar. Maar wel omdat hij onbedoeld Sabine op het verkeerde been zette…

Bas Muijs

Sabine: „Ondanks dat hij voor zijn rol een grote winterjas droeg en een baard had, herkende ik hem meteen. Ik wist op dat moment niet dat er opnamen werden gemaakt elders in het ziekenhuis en toen hij me vroeg hoe hij in de kelder van het gebouw terecht kon komen, dacht ik: wat erg! Want in de kelder is doorgaans het mortuarium gevestigd, of de afdeling radiologie. ‘Och jee, zou hij kanker hebben?’ vroeg ik me af. ‘Wat vreselijk…’” Gelukkig liet Bas er geen gras over groeien en werd de onduidelijkheid gauw weggenomen. „Binnen een paar dagen hadden we telefoonnummers uitgewisseld en ontving ik een uitnodiging om langs te komen op de set. Daar ben ik op ingegaan en ik heb mijn ogen uitgekeken. Hoe dat allemaal gaat… Ik vond het erg leuk om dat te zien.”
Het duurde dan ook niet lang voordat tussen Sabine en Bas de liefde opbloeide. En zo werd Sabine aangestoken door de wielrenhobby van haar amant. „Binnen de kortste keren had ik net als Bas een racefiets zodat we samen tochtjes konden maken.”

Parijs

Bas Muijs: „Sabine ging zó snel voor een beginner dat we tijdens een korte vakantie in vijf dagen naar Parijs zijn gefietst. Daar had ik van tevoren helemaal niet op gerekend. We zouden de eerste dag kijken hoe ver we kwamen, maar we waren zó Nederland uit. Vervolgens zijn we via de Ardennen naar Parijs gereden. Prachtig was het toen we door het bos fietsten en vanuit de heuvels uitkeken op de stad. Vanuit het bos zagen we de Eiffeltoren liggen. Die trip was meteen een mooie vuurdoop voor onze relatie, want je kunt je wel voorstellen hoe dat gaat in zo’n bos: we moeten links, nee, rechts. Je kent het wel. Maar we kwamen er samen prima uit en dat is nog steeds zo.”

Grote productie

Bas is niet alleen gelukkig in de liefde, maar ook in het spel. Hij ziet langzaam maar zeker zijn wens om weer in grotere theaterproducties te gaan spelen, in vervulling gaan. De vermaarde tv-comedy In de Vlaamsche Pot wordt nieuw leven ingeblazen met een theatervoorstelling waarin Karel, Dirkje, Lucien en Fritz doldwaze avonturen beleven in het restaurant. „Begin jaren negentig was het een ongelofelijk populaire serie”, vertelt Bas, die de rol van restauranteigenaar Karel voor zijn rekening neemt. „Vorig jaar speelde ik in de kleinere theaterproductie ‘Boeing Boeing’ dat net als ‘In de Vlaamsche Pot’ wordt geproduceerd door Arijan van Bavel, beter bekend als Adje uit de shows van Paul de Leeuw. Er staan 55 voorstellingen gepland en daarmee is deze nieuwe productie een grotere. Dat doet Adje heel goed!” Niemand minder dan de originele tekstschrijver van de tv-serie Haye van der Heijden heeft zich gebogen over het script. „De eerste lezing heb ik inmiddels gehad samen met Bettina Holwerda als Dirkje, Arijan als Frits, de Haagse cabaretier Onno Innemee als Lucien en Sabine Beens die een klant met een cruciale rol speelt in deze klucht. Het wordt geweldig!”

„Dat boterbriefje komt er wel, maar niet nu ”

Maar voordat het zover is, wordt eerst nog de kleine Muijs geboren. „Er zijn best wel veel mensen die reageren met: geweldig, een jongen en een meisje dan is het compleet”, zegt Bas. „Maar het maakt ons natuurlijk helemaal niet uit. Als het maar een gezond kindje is, zijn we ontzettend dankbaar. Wanneer dat boterbriefje komt? Dat die er komt, is wel zeker, maar wanneer?” Sabine: „Het lijkt me geweldig om ooit een leuk feest te geven om onze liefde te vieren, maar of het werkelijk zo officieel gemaakt hoe te worden… Door onze kinderen hebben we een onverbrekelijke band voor het leven. Dat zegt me eigenlijk veel meer.” ■

Bas Muijs

Tags

BAS MUIJSGTSTINTERVIEWSABINEZWANGER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck