Bijzondere wending rechtszaak Ali B: Nieuwe getuige meldt zich

Nieuwe getuige meldt zich in het proces tegen Ali B
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een bijzondere wending in de strafzaak tegen Ali B. Het Openbaar Ministerie zou de strafeis uitspreken tegen de rapper, maar gisteravond heeft een nieuwe getuige zich gemeld. Deze getuige moet eerst worden gehoord.

Ali B wordt onder meer verdacht van het verkrachten en aanranden van de toen 20-jarige Naomi op het schrijverskamp van Ronnie Flex in Heiloo. Ali B gaf gisteren in de rechtszaal toe op het schrijverskamp seks te hebben gehad met twee vrouwen, maar ontkent de verkrachting van Naomi.

Nieuwe getuige

Na de zitting gisteren belde een vrouw met een slachtofferadvocaat en kwam met meer informatie over het incident. De nieuwe getuige is na dat telefoontje nog door de recherche verhoord. Ze verklaarde dat ze in die nacht in Heiloo een huilend meisje op straat zag en haar op de fiets naar het station heeft gebracht. Dit meisje vertelde aan de getuige dat ze was aangerand en verkracht.

Verhoor

Maar volgens het OM kan dit niet gaan over slachtoffer Naomi, omdat de vrouw haar uiterlijk heel anders beschrijft. De rechtbank wil niet op voorhand zeggen dat de verklaring van de vrouw over een ander meisje gaat. Volgens de rechters is het horen van deze nieuwe getuige nodig voor de waarheidsvinding. Dat gebeurt vanmiddag om 13.00 uur achter gesloten deuren. Pas na dit verhoor wordt duidelijk hoe het verder moet met de zaak.

Ali B woest

Ali B, die al 2,5 jaar op de behandeling van zijn zaak wacht, reageerde kwaad toen het onverwachte uitstel werd besproken. ,,Ik ben moe!”, riep hij, terwijl hij met zijn vuist op de tafel sloeg.

Tags

ALI B

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck