Bilal Wahib ontvangt Shooting Star op festival Berlijn

Door: DitjesDatjes
24-02-2020

De Nederlandse acteur Bilal Wahib (21) is maandagavond geëerd op het podium van het filmfestival van Berlijn, samen met negen andere jonge Europese acteurs. Bilal mocht er een shooting star in ontvangst nemen.

De acteur, die in Berlijn zijn nieuwe film Paradise Drifters presenteert, krijgt op diverse bijeenkomsten en etentjes de kans om gesprekken te voeren met grote spelers uit de Europese filmwereld. Bilal brak afgelopen jaar bij het grote publiek door met zijn rol in de Videoland-hit Mocro Maffia, maar speelde eerder al in kleinere maar veelgeprezen films als Broeders en Malik.

Wahib speelt in Paradise Drifters van regisseur Mees Peijnenburg een verwaarloosde tiener die, samen met twee lotgenoten, toch het beste van het leven probeert te maken. De ster is komend jaar verder te zien in het tweede seizoen van Mocro Maffia, de NPO-serie Commando’s en het sekswerkersdrama Red Light (geproduceerd door Carice van Houten en Halina Reijn). Wahib maakt half maart zijn grote toneeldebuut bij de Toneelmakerij in een nieuwe eigentijdse bewerking van Hamlet die Abdelkader Benali speciaal voor hem schreef.

In het verleden werden Nederlandse talenten als Hannah Hoekstra, Abbey Hoes, Jonas Smulders en Marwan Kenzari uitgeroepen tot ‘Shooting Star’.

 

BuzzE

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen