Biljartkampioene Klompenhouwer geridderd

BERLICUM – De beste vrouwelijke biljarter ter wereld heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. Minister van Sport Bruno Bruins kwam zaterdag speciaal naar de Masters Driebanden in Berlicum om Therese Klompenhouwer het lintje op te spelden. Ze mag zich vanaf nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Klompenhouwer veroverde vorig jaar voor de derde keer in haar loopbaan de wereldtitel in de moeilijke carambole-discipline driebanden. Ze is ook elfvoudig Nederlands- en zesvoudig Europees kampioene. Het is de eerste keer dat een koninklijke onderscheiding wordt gegeven aan een vrouwelijke biljarter.

”Bijna alles moet wijken voor biljarten en dat heeft tot indrukwekkende resultaten geleid. Met jouw doorzettingsvermogen heb je laten zien dat je met recht de beste van de wereld bent”, zei de minister bij de uitreiking.

Klompenhouwer doet op de Masters in Berlicum ook als enige vrouw mee bij de mannen. Ze opende haar toernooi met een sensationele zege op topdriebander Jean-Paul de Bruijn (40-18).

 

BUZZS