Bill Gates uit bestuur Microsoft wegens affaire?!

Bill en Melinda gates
Door: Lies Jansen
17-05-2021

Er wordt een hoop gespeculeerd over de reden achter de scheiding van Bill Gates en Melinda. Nu melden bronnen in The Wall Street Journal dat Gates al twintig jaar een ongepaste, romantische relatie zou hebben (gehad) met een medewerkster. Bestuursleden wilden wegens deze affaire, dat Gates uit het bestuur van Microsoft zou stappen. 

Beslissing van bestuur?

Vorig jaar maakte Gates bekend zich terug te trekken uit het bestuur van Microsoft. De multimiljardair bleef daarbij wel adviseur van de bestuursvoorzitter. Hoewel Gates aangaf meer tijd te willen steken in filantropie, meldt The Wall Street Journal dat het een beslissing zou zijn geweest van de bestuursleden. 

Onderzoek naar affaire

Al in 2000 zou Gates de relatie zijn aangegaan met de medewerkster. Een andere Microsoft-medewerker deed deze bewering in een brief, waarna de bestuursleden een advocatenkantoor onderzoek lieten doen naar de relatie. Tijdens dit onderzoek werd pijnlijk duidelijk dat Gates niet langer actief kon blijven als bestuurslid. Al voor dat het onderzoek was afgerond was Gates opgestapt. 

Woordvoerder bevestigde affaire

De woordvoerder van Gates bevestigde dat hij een affaire had van bijna twintig jaar. Een behoorlijke periode voor iemand die eveneens 27 jaar getrouwd is.

Het verhaal gaat dat niemand minder dan de tolk van Bill en Melinda de betreffende maîtresse zou zijn. De 36-jarige Chinese tolk voor de Bill and Melinda Gates Foundation heeft geruchten eerder ontkracht. 

Meer DenD