Binnenkijken: Art Rooijakkers casht tonnen winst met verkoop grachtenpand

Pand Art verkocht
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Art Rooijakkers zette zijn enorme grachtenpand in Amsterdam te koop om samen met zijn vriendin een nieuwe start te maken. Inmiddels heeft hij het pand weten te verkopen, mét enorme winst…

In de zomer van 2021 werd bekend dat Art en zijn vriendin Andrea Pleijte na twintig jaar uit elkaar waren. De twee, die in 2017 hun tweeling Puk en Keesje kregen, waren ‘in goede harmonie’ uit elkaar gegaan. Wel zat er een hoog prijskaartje aan de scheiding. Althans, voor Art. Naast het enorme bedrag van 128.359 euro die hij heeft moeten betalen aan Andrea, nam hij ook de hypothecaire lening over van het grachtenpand in Amsterdam. Een paar maanden geleden nam hij de beslissing om het pand te verkopen.

Tonnen winst

Uitzicht op de Amsterdamse grachten, een zonnig dakterras, houtkachel én walk-in closet: het betreft een monumentaal pand met alles erop en eraan. De presentator zette het pand in eerste instantie te koop voor een vraagprijs van 1.395.000 euro, maar omdat hij de woning niet verkocht kreeg besloot hij een ton te zakken, meldt BekendeBuren. Zelf kocht Art het pand in 2016 voor een bedrag van 960.000 euro. Dat zou betekenen dat hij een winst van 335.000 euro gemaakt zou hebben.

Kijk HIER binnen

Tags

ART ROOIJAKKERSBINNENKIJKEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck