Bioscopen Los Angeles mogen meer bezoekers ontvangen

Door: DitjesDatjes
31-03-2021

In de Amerikaanse stad Los Angeles mogen bioscopen komende week weer voor 50 procent open. L.A. en omgeving vormen de grootste filmmarkt binnen de Verenigde Staten. De coronacijfers in de regio zijn in de afgelopen twee maanden scherp gedaald.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Twee weken geleden maakten de autoriteiten in het gewest Los Angeles County bekend dat bioscopen na ruim een jaar sluiting de deuren weer mochten openen, maar wel met een maximale bezetting van 25 procent. Sommige bioscoopuitbaters kozen er daardoor voor nog even dicht te blijven, omdat zij niet verwachtten winst te draaien als driekwart van de stoelen onbezet moest blijven. Naar verwachting gaan er volgende week dan ook meer filmhuizen open.

De Amerikaanse bioscoopbelangenvereniging, de National Association of Theatre Owners, laat aan Variety weten de verdere opening in Los Angeles als keerpunt te zien. “Dit is een nieuwe mijlpaal voor de bioscopen in de grootste filmmarkt van het land”, aldus woordvoerder Patrick Corcoran. “Bij een capaciteit van vijftig procent kunnen bioscopen winstgevend opereren. Dit is niet het einde van de pandemie, maar het is weer een verlichting nu het einde meer zichtbaar wordt.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD