Birgit Schuurman over huwelijksdrama

Door: Molly Baas
13-06-2018

Birgit Schuurman, zangeres en zus van, bracht dit jaar eindelijk een nieuw album uit. En op dat album zingt ze over de zware tijd die zij en haar man doormaakten. De twee hebben een zware periode achter de rug. Ze vertelt daarover in de Story.

Niet toegeven aan de liefde

In een songtekst als ‘Is your heart too big to break , cause you’re man enough to stay.’ blijkt uit Birgit’s leven te zijn gekomen. Ze vertelt dat ze een licht ontvlambaar persoon is en erg van haar stuk kan worden gebracht door iemand.

Het bleek dat een andere man haar ook van haar stuk bracht. Zo erg dat Birgit dacht verliefd te zijn op hem, ook al was ze gelukkig met haar man Arne Toonen.

,,Heel even dacht ik weer dat ik verliefd was, maar ik ben gaan beseffen dat het eigenlijk iets anders is. Ik ervaar gewoon soms een diepe verbondenheid met iemand en dat is oké. Die kriebels in mijn buik in mijn buik is een heerlijk gevoel, maar ik hoef er niet aan toe te geven.”

Dat Birgit dat heeft beseft, heeft hun tienjarige huwelijk misschien wel gered. Ze gaf toe dat de periode erg moeilijk was, maar dat ze nu weer gelukkig zijn. ,,We zijn er met z’n tweetjes uiteindelijk sterker uitgekomen. Natuurlijk is het niet leuk om zo’n fase in je relatie mee te maken. Maar het is wel goed om op het moment dat het even niet goed zit, dat te erkennen er er iets aan te doen.”

 

Meer DenD