Geruïneerde Bea Pols: ,,Ik hoop dat Sonja Bakker krijgt wat ze verdient”

Bitch-fight Sonja en Bea
Door: Vanessa Bontje
24-08-2021

,,Ik hoop dat Sonja Bakker krijgt wat ze verdient…” Oude wonden worden opengereten bij Bea Pols, de afslankconsulente uit Heerhugowaard die het eerder aan de stok kreeg met Sonja Bakker. Ook zij klaagde Sonja aan wegens plagiaat, maar die aanklacht kwam terug als een boemerang. De daarop aangespannen bodemprocedure waarmee Sonja keihard terugsloeg, deed Pols de das om.

,,Nu ze door anderen wordt beschuldigd van plagiaat volg ik de ontwikkelingen met belangstelling. Ik hoop dat ze krijgt wat ze verdient.”

Zes jaar na de uitspraak van de rechter waarbij Bea Pols op alle fronten bakzeil haalde heeft ze zich weer zo goed als herpakt. ,,Het is een vreselijke tijd geweest”, vertelt de Heerhugowaardse die als gevolg van de uitspraak haar bedrijf ter ziele zag gaan. ,,Er is toen geen recht gedaan. Ik weet wat ze precies uit mijn boek heeft gehaald, en zíj ook.”

Teksten

In het geval van Pols ging het bijvoorbeeld om motiverende teksten, die ze naar eigen zeggen zelf had bedacht. ,,Ik weet nog precies om welke het ging, want ik had ze geschreven nadat ik zelf uit een minder goede periode kwam. Ze kwamen recht uit mijn hart.”

Niet alleen de onderneming van Pols had zwaar te lijden onder de verwikkelingen tussen haar en Sonja Bakker. ,,Mijn ouders, mijn kinderen… waar ze ook kwamen, ze werden geconfronteerd met de rechtszaak waarbij veel mensen zich afvroegen waar ik mee bezig was. Sonja komt immers over als een leuke meid. Maar ik weet wel beter. Ze lacht heel lief, maar ik zie een heel andere persoon.”

Rechtszaak

De rechtszaak heeft Pols handenvol geld gekost. ,,Ik was er zó van overtuigd dat ik kon winnen, dat ik dat ben aangegaan. Sonja Bakker en ik hadden afgesproken dat we de proceskosten niet op elkaar zouden verhalen, maar dat heeft ze op het laatste moment wel gedaan. Er kwam een rekening van nog eens 26.000 euro. Voor een kleine zelfstandige zoals ik een enorm bedrag.”

De affaire was zowel emotioneel als financieel een lek van jewelste. Ze moest stoppen met haar werk en zichzelf weer opnieuw opbouwen, zo vertelt ze. ,,Op aanraden van een bekende van mij ben ik toen gaan werken in de thuiszorg. Dat bleek een heel goede stap, want het was fijn om te merken dat ik weer wat kon doen voor de mensen. Dat was belangrijk voor mij.”

Vervelend moment

De aanklachten jegens Sonja die opnieuw in opspraak is geraakt wegens vermeend plagiaat komen voor Bea Pols op een vervelend moment. ,,Mijn vader is net overleden. Hij heeft er altijd heel erg veel pijn van gehad dat ik in een verkeerd daglicht ben komen te staan. Hoe dit ook verder verloopt, ik vind het vreselijk dat hij niet meer meekrijgt dat ik niet de enige ben.”

Ze vervolgt: ,,Of Sonja nu wel of niet terecht voor plagiaat wordt aangeklaagd, maakt voor mij niets meer uit. Dat is geweest. Maar ik kan je wel vertellen: als ik iemand hoor zeggen ‘beter goed gepikt dan slecht bedacht’ weet ik wel beter. Ik hoop dat Sonja Bakker nu wel krijgt wat ze verdient.” 

DenD vraagt zich af

Geloof jij Sonja Bakker nog?

DenD

Meer DenD