Bizar: Nederlandse man reist al 40 jaar de wereld rond met alleen een tas

Alex loopt al 40 jaar over de hele wereld
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een bizar verhaal over een Nederlandse wereldreiziger: de 67-jarige Alex Pluijmers reist al 40 jaar de wereld rond en inmiddels heeft hij 57 landen bezocht. Zijn volgende doel is om van de Argentijnse stad San Juan naar de zuidelijkste stad ter wereld te lopen. En dat met alléén een tas…

Alex, die oorspronkelijk uit Eindhoven komt, kon niet wennen aan het leven in Nederland. ,,De droom begon toen ik zeventien jaar oud was”, vertelt hij in gesprek met de Argentijnse krant Tiempo. ,,Ik was altijd al avontuurlijk. Ik kende heel Europa, Azië en Noord-Amerika.”

57 landen

In zijn tas heeft hij al jaren alles bij zich wat hij nodig heeft. Alex noemt het zelfs zijn huis omdat zijn tas het enige is dat hij heeft. Op 67-jarige leeftijd heeft hij al 57 landen bezocht en voor zijn 70ste wil hij dat dat er zeventig worden.

Lopend naar zuidelijkste stad

In 2016 arriveerde Alex in Zuid-Amerika, waar hij aan zijn volgende reis begon: vanaf Panama naar de zuidelijkste stad van Argentinië lopen. En inmiddels heeft hij al een hoop kilometers afgelegd, want Alex is momenteel in San Juan. Na een tijdje in de Argentijnse stad te hebben gewoond wil hij zijn reis gaan voortzetten naar zijn eindbestemming.

Nog 3200 kilometer

Alex zit op zijn tas langs de weg met een bord waarop staat: ‘Mijn droom is om naar Ushuaia te gaan.’ Inwoners van San Juan lopen voorbij, vragen naar zijn verhaal, doneren iets en lopen dan weer verder. Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld en ligt aan het Beaglekanaal in Argentinië. En om daar te komen is Alex nog wel even aan het lopen. Hij heeft nog ruim 3200 kilometer af te leggen en wanneer hij elke dag twaalf uur lang zou lopen, is hij twee maanden onderweg voordat hij zijn eindbestemming bereikt.

Sinds Alex zijn reis rond de wereld begon, heeft hij alles opgeschreven wat hij heeft meegemaakt in de landen die hij heeft bezocht. En uiteindelijk, wanneer hij er écht aan toe is, wil hij in Canada gaan wonen.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck