Bizar! Russische Moeder houdt dochter 26 jaar gevangen in huis

Nadezhda Bushueva
Door: DitjesenDatjes
25-06-2020

Russische media schrijven deze week massaal over een bizarre gebeurtenis die zich afspeelde in een klein dorpje. Een moeder hield haar dochter 26 jaar thuis en dwong haar kattenvoer te eten. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Geen water en elektriciteit

Sinds haar zestiende heeft Nedezhda Bushueva de buitenwereld niet gezien. Haar moeder Tatyana wilde niet dat ze ging studeren of werken en verbood Nedezhda naar buiten te gaan. 26 Jaar lang leefden de twee vrouwen samen, sliepen ze in hetzelfde bed en verzorgden ze tientallen katten. In hun kleine woning was geen elektriciteit of stromend water. Onlangs werd moeder Tatyana ziek, waarna Nedezhda voor het eerst in 26 jaar de kans had het huis te verlaten en hulp te zoeken. Toen zij haar verhaal vertelde kwamen de autoriteiten in actie. 

‘Levende dode’


,,Mijn leven is erger dat dat van een kat. Katten hebben meer rechten. Ik besta niet eens meer. Ik ben een levende dode”, zegt Nedezhda tegen Russische media. ,,Ik heb een werkplaats nodig en een paspoort.” De nu 42-jarige vrouw heeft naar eigen zeggen geen idee hoe de wereld functioneert en is gewend te leven onder erbarmelijke omstandigheden. Zo vertelt Nedezhda dat ze zichzelf sinds 2006 niet meer gewassen heeft en dat ze de lijken van overleden katten gewoon lieten liggen in de woning. 

Inmiddels is moeder Tatyana opgenomen in het ziekenhuis. Wat de oude vrouw precies mankeert is niet duidelijk, maar Russische media schrijven dat het vermoedelijk gaat om een beroerte. 

Meer DenD