Bizzey laat ‘lievere’ kant zien op nieuwe album

Door: Ditjes en Datjes
23-01-2023

Bizzey gooit het voor zijn aankomende derde album over een andere boeg. De plaat wordt “wat liever en muzikaler”, vertelde de rapper maandag op radiozender NPO FunX.

Een belangrijke aanleiding is de geboorte van zijn dochtertje Four-Juno vorig jaar. De rapper vernoemt het album naar haar en kiest daarom voor nettere teksten. “Dit heeft mij in zekere zin beperkt, maar het heeft eigenlijk ondertussen juist veel deuren geopend om mezelf muzikaal te ontwikkelen en meer de diepte in te gaan.”

Op zijn nieuwe single Het Einde, die vrijdag is uitgekomen, is Bizzey bijvoorbeeld openhartig over een relatiebreuk die hij in het verleden heeft meegemaakt. “Het gaat in een relatie niet altijd over rozen en het is een emotie die voor veel mensen te herkennen is. Nadat je het hebt verkloot, besef je eigenlijk pas wat je allemaal had.”

De rapper vindt het sowieso leuk om zijn “horizon te verbreden”. Daarom zei hij ook ja tegen The Roast van Famke Louise. Hoewel de twee al jaren geen contact meer hadden omdat de zangeres hem als haar manager aan de kant had gezet, was het volgens Bizzey een gezellige avond. “Ik heb backstage met Famke en haar vriend gesproken en ik ben blij voor haar dat het goed met haar gaat. We hebben vier jaar lang geen contact gehad, maar ik gun haar dit soort kansen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD