Björk vond troost bij gabber tijdens coronapandemie

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Gabber heeft zangeres Björk door de coronapandemie geloodst. Dat vertelt de IJslandse aan de krant The Guardian. Ook liet ze weten dat haar nieuwe album in de herfst verschijnt.

Volgens Björk heeft gabber, de Nederlandse techno uit het begin van de jaren 90, de perfecte beat voor de coronapandemie. Terwijl ze in IJsland in lockdown zat, hield ze feestjes waarop ze steeds gabber draaide. Dat gebeurde ook op kerstavond toen ze twintig vrienden had uitgenodigd. “Ik denk dat we door Covid allemaal behoorlijk lui waren”, zegt ze daarover. “Dus toen we dronken werden en feestvierden, was het alsof we een beetje gek werden. En toen vielen we net voor middernacht in slaap.” En dat, zo realiseerde ze zich, is “een beetje gabber”.

Overigens vond Björk het geen probleem om in lockdown te zitten in IJsland. “Het is een beetje de manier waarop we leven in dit land”, zegt ze. “Voor de IJslanders veranderde er tijdens de coronapandemie niet zoveel.”

Aan The Guardian vertelde Björk ook dat haar nieuwe album Fossora gaat heten. De plaat is de opvolger van Utopia uit 2017. Twee nummers van Fossora gaan over het overlijden van de moeder van Björk. Hildur Rúna Hauksdóttir stierf in 2018 op 72-jarige leeftijd. Aan The Guardian vertelt Björk dat ze eigenlijk vindt dat haar moeder te vroeg is gestorven. “Mijn broer en ik dachten dat ze nog wel tien jaar te leven had”, zegt ze.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie