Black Lives Matter centraal bij BET Awards

Door: DitjesDatjes
29-06-2020

Tijdens de virtuele uitreiking van de BET Awards zondagavond, was er veel aandacht voor de Black Lives Matter-beweging. Zo was er in de ceremonie rond de jaarlijkse prijzen van zender Black Entertainment Television een segment opgenomen waarin sterren de namen voorlazen van Afro-Amerikanen die vanwege hun huidskleur zijn vermoord.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Grote Hollywoodnamen als Michael B. Jordan, Viola Davis, Sterling K. Brown, Debbie Allen, Idris Elba en Tracee Ellis Ross stonden in een filmpje stil bij de dood van onder meer Tamir Rice, Emmett Till, Rayshard Brooks, Breonna Taylor, Oscar Grant, Medgar Evers en Martin Luther King. Ook de namen van Dominique Fells en Riah Milton, twee zwarte transgenders die deze maand werden vermoord, werden genoemd.

De show werd geopend door de 12-jarige Keedron Bryant, die afgelopen maand viral ging met zijn gospelnummer I Just Wanna Live waarin hij zong over zijn leven als Afro-Amerikaanse jongen. Bryant tekende al snel bij platenlabel Warner, dat het nummer als single uitbracht.

Tijdens de ceremonie was een clip te zien van rapper DaBaby, waarin hij zijn nummer Rockstar opvoert terwijl een politie-agent een knie in zijn nek duwt. De video verwijst naar de arrestatie van George Floyd, die die aanhouding eind mei met de dood moest bekopen. Dat politieoptreden zette de Black Lives Matter-protesten van de afgelopen maand in gang.

In de show werd ook stilgestaan bij de dood van basketballer Kobe Bryant. Lil Wayne liet een nieuwe versie horen van zijn nummer Kobe Bryant uit 2009.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD