Blijf-van-mijn-lijfhuis ontvangt Beatrix: hoop op verandering

Door: DitjesDatjes
27-11-2021

Het Blijf-van-mijn-lijfhuis waaraan prinses Beatrix zaterdag in Willemstad een bezoek bracht, hoopt dat haar aanwezigheid verandering met zich meebrengt voor de toekomst. De vrouwen achter het initiatief, Jeanne Henriquez en Romy Kibbelaar, vinden dat er vanuit de politiek op het eiland Curaçao nog te weinig aandacht is voor de noodzaak van een opvanghuis voor vrouwen in nood.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Nihaila House, zoals de organisatie heet, is vernoemd naar Nihaila Jeandor-Grigorie, die in 2011 werd vermoord door haar man. Vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van (huiselijk) geweld kunnen daar een veilige plek vinden en worden begeleid door de organisatie Aliansa, een non-profitsamenwerkingsverband van 27 organisaties en instellingen op Curaçao die hen helpt hun toekomst weer op te bouwen.

Henriquez vangt al langer vrouwen op, maar sinds december is het Nihaila House geopend. “We hielpen vrouwen, maar vervolgens moesten we ze ergens naartoe sturen waar we er geen zicht meer op hadden. Dan maakten we ons soms best zorgen”, vertelt ze. “Ik vond dat dat beter kon en besloot het zelf te gaan doen.” Henriquez hoopt dat het bezoek van de 83-jarige prinses de ogen van ministers op Curaçao zal openen. “Ze zien het belang ervan nog niet genoeg.”

Tijdens haar bezoek sprak Beatrix met slachtoffers, medewerkers en vrijwilligers. Bij dat gesprek mochten vanwege privacyredenen geen media aanwezig zijn. Na afloop kwam een groep kinderen van een nabijgelegen basisschool haar spontaan uitzwaaien. “Bye bye”, riep ze al zwaaiend.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD