Bloemen en kussen voor Máxima op Moederdag

Door: DitjesDatjes
10-05-2021

Koningin Máxima heeft op Moederdag dikke kussen, omhelzingen, droogbloemen en bloemen gekregen. Dat vertelde ze maandagmiddag in de “kathedraal” van voormalig zendstation Radio Kootwijk aan nieuwsgierige kinderen uit het speciaal onderwijs. Die hadden net voor haar een opvoering gegeven in het kader van de campagne 50 Dagen Muziek van de stichting Meer muziek in de klas.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Máxima had hen net ondervraagd over het samen oefenen, samen zingen en plezier maken, en toen de koningin weg wilde lopen kwamen de scholieren zelf met vragen. “Waar is Alexia vandaag”, wilde een jongetje weten, die kennelijk teleurgesteld was dat de middelste koningsdochter niet was meegekomen.

“Alexia is vandaag op school. Ze kan niet elke dag, zoals alle kinderen, maar vandaag mag ze wel. Amalia is aan het studeren en Ariane gaat morgen naar school”, vertelde de koningin. Daarmee was het vragenrondje niet ten einde, want nu vatte een medeleerling ook moed met een vraag over Moederdag.

Máxima ging er eens goed voor staan en gaf uitgebreid antwoord, want de kinderen konden een volgende keer ook zingen voor hun mama’s. “Dat vinden ze plezierig”, meende de koningin. Ze had een geweldige dag gehad, met de bezoeken aan Bourtange en Kootwijk achter de rug en nog een paar bezoeken tijdens de muzikale tournee te gaan. Zondag wordt ervan verslag gedaan in het tv-programma Koningin Máxima; een leven vol muziek.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD