BN’ers aan de lijn voor Giro 555: bijna 42 miljoen euro ingezameld

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Nicolette van Dam, Irene Moors en Art Rooijakkers zijn enkele van de tweehonderd BN’ers die vandaag in het belpanel zitten tijdens de landelijke actiedag voor Giro555 in Beeld & Geluid in Hilversum. Inmiddels is er al bijna 42 miljoen euro ingezameld. ,,We gaan als een speer”, zegt Nicolette van Dam enthousiast.

Er is inmiddels bijna 42 miljoen euro ingezameld op Giro555 voor de getroffenen van de aardbevingen in Turkije en Syrië. De landelijke actie is bedoeld om geld in te zamelen voor noodhulp als onderdak, kleding, medische zorg en voedsel voor de getroffenen.

‘Waanzinnig’

Michiel Servaes, Actievoorzitter van Giro555, maakte de laatste tussenstand bekend in Beeld & Geluid in Hilversum, dat vandaag dient als actiecentrum. Hij spreekt van een ‘waanzinnig bedrag‘. ,,Maar de dag is nog niet voorbij dus laten we nog hoger gaan.”

‘Hartverwarmend’

Om 05:55 uur werd de nationale actiedag afgetrapt en aan het begin van de dag, iets na 06:00 uur, stond de teller al op ruim 28,6 miljoen euro. De rest van de dag bleef de telefoon bij alle BN’ers rinkelen. ,,We gaan als een speer”, vertelt Nicolette van Dam enthousiast in gesprek met het AD. ,,Het is zo hartverwarmend dat zo veel mensen begaan zijn. Dit is niet normaal. Ik heb voor vandaag alles aan de kant gezet. Hier moest ik gewoon aan meedoen.”

Tags

AARDBEVINGART ROOIJAKKERSGIRO555NICOLETTE VAN DAM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck