BN’ers doen met Oxfam oproep voor Gaza: zelfs oorlog heeft regels

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Verschillende BN’ers hebben opnieuw een oproep gedaan voor “een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren” in Gaza. De video die mede-initiatiefnemer Oxfam Novib vrijdag op sociale media deelde, gaat in het bijzonder over de hongersnood in de belegerde enclave. “Honger mag niet als oorlogswapen gebruikt worden”, zegt FunX-dj Nordin Besling, die verder ook stelt dat “zelfs oorlog regels heeft”.

In de Gazastrook worden volgens Eric Corton “mensen bewust uitgehongerd” en de 55-jarige acteur vindt dat “dat nu moet stoppen”. Cartoonist Jip van den Toorn noemt de situatie in Gaza “een bewust mensgemaakte crisis”.

Walid Benmbarek, bekend van series als Mocro Maffia en Hockeyvaders, omschrijft met “meer dan 2 miljoen mensen met nauwelijks wat te eten” de omvang van de crisis. De acteur spreekt zich sinds 7 oktober regelmatig uit over het oorlogsgeweld in het Midden-Oosten. Zangeres S10 vraagt naast de gezamenlijke oproep voor een staakt-het-vuren ook om “een vrije toegang van humanitaire hulp”. Meerdere landen beschuldigen Israël van het al maandenlang doelbewust blokkeren van de levering van voedsel- en noodhulp in Gaza.

Doneeractie

Youtuber Nesim el Ahmadi staat stil bij het lot van kinderen daar. “Geen kind zou zich moeten afvragen of er eten of bommen uit de lucht komen vallen”, zegt hij.

In totaal namen zeventien bekende namen deel aan de oproep van Oxfam Novib waar ook een doneeractie aan gekoppeld is. Onder anderen Veronica van Hoogdalem, Natasja Gibbs, Jurre Geluk en acteur Huub Smit zijn in de video te zien.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck