BN’ers getreurd door einde Vandaag Inside

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Het SBS6-programma Vandaag Inside verdwijnt abrupt van de buis. Ondanks de seksueel overschrijdende uitspraken van Johan Derksen balen veel BN’ers dat de talkshow stopt…

Özcan Akyol vindt het ‘heel treurig’ dat Vandaag Inside ermee stopt. De presentator was de afgelopen maanden regelmatig tafelheer in het programma. Bij Jinek liet hij vrijdag weten dat het programma onmisbaar is voor de Nederlandse televisie: ,,Dit programma had moeten blijven bestaan. Zij zijn de enigen die een talkshow invullen op een bepaalde manier en anderen doen dat niet. Er is veel behoefte aan die manier, er kijken zo’n 700.000 tot 900.000 mensen naar. De doelgroep heeft daar behoefte aan, wat je er ook van vindt”.

‘Durf niets te zeggen’

Katja Schuurman is het er ook niet mee eens dat de stekker uit Vandaag Inside wordt getrokken maar durft er weinig over te zeggen. ,,Katja, dat begreep ik ook een beetje in de voorbereiding van de redacteur dat jij zegt: ‘Ik durf ook bijna niks hierover te zeggen, want voor je het weet ligt je hoofd ergens eraf’,” meldt Op1-presentatrice Welmoed Sijtsma.

,,Ik vind het heel jammer dat er niet meer de mogelijkheid en ruimte is voor alle soorten gekke geluiden”, antwoordt Schuurman. ,,Ook als ik denk aan Theo van Gogh. Soms heb je ook mensen nodig die schoppen en dan kun je je daar weer toe verhouden. Dat betekent niet dat je het eens moet zijn, maar ik vind het belangrijk dat mensen… Anders worden we allemaal doodsbang.”

‘Heel jammer’

Ook Rob Goossens baalt ervan. ,,Ik vind het heel jammer”, laat de journalist weten over het einde van Vandaag Inside.

Vrijdagmiddag werd bekend dat Johan Derksen daadwerkelijk stopt met zijn werkzaamheden voor Vandaag Inside. Ook Wilfred Genee en René van der Gijp stoppen. ,,Samen uit samen thuis”, zegt Genee.

Tags

JOHAN DERKSENKATJA SCHUURMANOZCAN AKYOLRENE VAN DER GIJPROB GOOSSENSVANDAAG INSIDEWILFRED GENEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck