BN’ers op de bres voor leraren

Door: DitjesDatjes
06-11-2019

Verschillende bekende Nederlanders leven mee met de duizenden leraren die woensdag het werk neerleggen. Onder anderen acteurs Hadewych Minis en Barry Atsma vinden dat er veel meer geld naar het onderwijs moet.

Minis liep woensdagochtend zelf mee tijdens een protestmars. Ze deelde een filmpje waarin te zien is dat ze met een groep kinderen over straat loopt en leuzen roept. “Wij staan achter onze actievoerende leerkrachten dus wij liepen mee in de protestmars.‬ ‪Dit gaat ons allen aan, ja toch?‬”, aldus Hadewych, die zichzelf “je girl on strike” noemt.

“‪Ook op de scholen van m’n dochters Zoë en Charley is de werkdruk extreem en zorgt het lerarentekort voor problemen”, schrijft Atsma op Instagram bij een foto waarop hij een A4’tje omhoog houdt met speerpunten. “De kwaliteit van het onderwijs staat onder druk. Leraren en scholen hebben structureel meer geld nodig. Steun de onderwijsstaking”, roept de acteur zijn volgers op.

Ruben Nicolai was bij de demonstratie op de Dam in Amsterdam. Daar zag hij onder meer het spandoek ‘Make Onderwijs Sexy Again’. “Beste spandoek ooit. Succes Arie Slob”, schrijft hij bij zijn foto op Instagram.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen