BN’ers woest op minister Wiebes

Minister Wiebes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Het coronavirus treft iedereen. Zorgpersoneel maakt overuren, supermarktmedewerkers moeten hard werken om alle lege schappen weer op te vullen en veel mensen moeten noodgedwongen thuiswerken. Veel bekende Nederlanders zijn zzp’ers en zij zullen de komende tijd hun inkomsten zien teruglopen. En de uitspraak van minister Wiebes van Economische zaken maakt hen daarom woest.

‘Zelf risico genomen’

In WNL op Zondag zei minister Wiebes dat hij geen toezegging kon doen op financiële steun voor de zelfstandige ondernemers die inkomsten mislopen door het virus. ,,Dit zijn mensen die hebben zelf bewust dat risico genomen”, zei de minister. Wel benadrukt hij dat ook zelfstandigen recht hebben op een uitkering en andere vangnetten.

Veel bekende Nederlanders zijn boos op de uitspraken die minister Wiebes heeft gedaan. Zij hoopten op meer steun voor de cultuursector. Onder meer Nico Dijkshoorn, Fred van Leer, Martin Koolhoven en Kasper van Kooten hebben gereageerd op de uitspraken en laten weten dat zij het schandalig vinden hoe zpp’ers nu worden behandeld. Zo laat Fred weten dat hij inmiddels een spaarpotje heeft opgebouwd maar dat anderen dat niet hebben. ,,Alsof wij geen belasting betalen. Schaam je diep. Heel diep!”, schrijft hij op Instagram. ,,Wat een onverwachte en genadeloze klap onder de gordel. Wat een totaal gebrek aan respect”, schrijft Thijs Römer op Twitter.

 

 

https://www.instagram.com/p/B9w4xzwJfoQ/?utm_source=ig_embed

 

Tags

FRED VAN LEERMINISTERTHIJS RÖMERTIM KNOLWIEBESWNL OP ZONDAG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie