BN’ers woest op SGP’er Van der Staaij

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Kees van der Staaij, de leider van de SGP, ligt flink onder vuur bij meerdere BN’ers en belangenorganisaties voor homoseksuelen. De politicus heeft namelijk de Nashville-verklaring ondertekend. Hier staat onder andere in dat een huwelijk alleen een verbond is tussen één man en één vrouw en dat homoseksualiteit te genezen is.

Francis van Broekhuizen

Verschillende BN’ers hebben gereageerd op de Nashville-verklaring, en vinden het schokkend dat een politicus deze heeft ondertekend. Onder meer Jamai, Daphne Dekkers en Fred van Leer laten van zich horen. Daarnaast heeft Francis van Broekhuizen, operazangeres en ambassadeur van de Gay Pride, aangifte tegen Van der Staaij gedaan. „Dat hele pamflet is een oproep van toch weer discrimineren van lhbti’ers”, zei operazangeres Van Broekhuizen op NPO Radio 4. „Ik voelde mij echt gekwetst en heel verdrietig. Je gaat terug in de tijd. Als ambassadeur van de Pride heb ik hiermee een signaal willen afgeven.”

Van der Staaij blijft ondanks de kritiek toch achter zijn standpunt en de ondertekening staan. „De SGP heeft er nooit een geheim van gemaakt te staan voor de Bijbelse noties over huwelijk, gezin en seksualiteit. In lijn daarmee heb ik aangegeven dat ik me kan vinden in de strekking van de Nashville-verklaring.”

https://www.instagram.com/p/BsVLymRH_hg/

https://www.instagram.com/p/BsVUfEPh44-/

https://www.instagram.com/p/BsVNSXohqx7/

 

 

Tags

CHRISTELIJKHOMOSEKSUELENKEES VAN DER STAAIJSGP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie