BNNVARA erkent Raad voor de Journalistiek na drie jaar weer

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

BNNVARA is na drie jaar afwezigheid weer teruggekeerd bij de Raad voor de Journalistiek. Het onafhankelijk orgaan dat oordeelt over problemen in de media gaat op een andere manier werken en dat is voor de omroep reden om de raad weer te erkennen, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving hierover van NRC.

De Raad voor de Journalistiek oordeelde in 2020 dat een Zembla-uitzending onzorgvuldig en eenzijdig was gemaakt en daar was BNNVARA het niet mee eens. Volgens de omroep kon de raad door “partijen met grote financiële belangen worden gebruikt als voorportaal van de juridische weg. BNNVARA vond dat de Raad voor dergelijke zaken niet bedoeld was en daar ook niet voor was uitgerust”. Dat er nu een aantal verbeteringen zijn doorgevoerd in de werkwijze ziet BNNVARA als “een positieve ontwikkeling”.

De makers van het programma Zembla keren voorlopig niet terug bij de raad. “Hoewel de makers van die redactie ook verheugd zijn met de verbeterpunten, is voor hen een terugkeer nu niet mogelijk. Niet alleen vanwege de lopende bodemprocedure in het granulietdossier, maar ook omdat Zembla, gelet op haar ervaringen in het verleden, de uitwerking van de verbeterpunten nog wil afwachten voordat zij terugkeert.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck