BNNVARA reageert op ophef Per Seconde Wijzer

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

BNNVARA heeft geen medelijden met Per Seconde Wijzer-kandidaat Jeroen Meerwijk die donderdagavond in de finale strandde. De 28-jarige deelnemer kreeg in de categorie sport een vraag over artiesten die optraden in de finale van Super Bowl. Op sociale media maakten veel kijkers zich boos over dit ‘bedrog’ . Zij spraken massaal van een ‘rotstreek’.

Hoort erbij

Eindredacteur Bart Oenema is het daar niet mee eens. Hij beaamt dat het “heel zuur” is voor de kandidaat. Maar “it’s all in the game”, stelt hij. Een finalekandidaat kan altijd een vraag krijgen die heel breed in een bepaalde categorie valt. Dat hoort bij het spel.”

Meerwijk liet vrijdagochtend op Qmusic weten dat de bijval hem goed doet. Hij vertelde in de show van Mattie & Marieke dat hij er best mee gezeten heeft. “Ik blijf erbij: haal het woord Superbowl weg en het heeft niets met sport te maken. Ik heb me bewust opgegeven voor deze quiz die juist over sport gaat. We kunnen erover twisten of dit algemene kennis is, maar daar heb ik me niet voor opgegeven.”

 

 

 

 

Tags

BNNVARABOOSFLAUWKANDIDAATPER SECONDE WIJZERREACTIESPORT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck