BNNVARA: terugkeer Kasem op tv door commotie nu niet aan de orde

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

HILVERSUM (ANP) – Khalid Kasem keert voorlopig niet terug op televisie. Dat heeft BNNVARA woensdag gemeld na een gesprek met Kasem. De partijen zijn het erover eens dat dit “vanwege alle discussie rond zijn persoon” niet aan de orde is.

De oud-advocaat keert dit seizoen sowieso niet terug, zei zijn collega Sophie Hilbrand woensdag in de talkshow Sophie & Jeroen. Het seizoen van het programma loopt tot en met 31 mei. Jeroen Pauw blijft dit hele seizoen de medepresentator van de talkshow in de vooravond.

De positieve uitspraak van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten afgelopen week maakt in dit besluit geen verschil, aldus BNNVARA. De aankomende weken zal worden besproken wat dit op langere termijn voor de samenwerking betekent.

Omkoping

Oud-advocaat Kasem legde begin januari de presentatie van de talkshow Khalid & Sophie neer, omdat hij door het AD in artikelen in verband werd gebracht met omkoping. De deken constateerde na onderzoek dat Kasem niet schuldig werd bevonden aan omkoping. Wel krijgt hij een formele waarschuwing omdat hij in één geval ongepaste uitlatingen tegen een cliënt deed om een factuur betaald te krijgen.

Advocaat Geertjan van Oosten diende echter afgelopen week alsnog een klacht in bij de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten tegen Kasem. Van Oosten heeft de deken gevraagd om de kwestie rond zijn oud-collega voor de tuchtraad te brengen. Kasem was in het verleden werkzaam op het kantoor van Van Oosten. Zijn voormalig werkgever verwijt Kasem dat hij in een uitgelekt gesprek zou hebben gezegd dat omkopingspraktijken van medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen op het kantoor van Van Oosten een gangbare werkwijze waren. “Ik vind zijn opmerking over mijn kantoor tuchtrechtelijk verwijtbaar en daar lijkt geen aandacht voor te zijn geweest”, aldus Van Oosten eerder.

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck