Bo Maerten 15 jaar na Timboektoe weer in film met Géza Weisz

Door: DitjesDatjes
18-05-2022

Na bijna vijftien jaar speelt Bo Maerten weer met Géza Weisz in een film, nadat ze als pubers te zien waren in Timboektoe. Dit keer verschijnt het duo in de film F*ck de Liefde 2, die vrijdag op Netflix verschijnt. En waar Weisz toendertijd een vriend van Maerten speelde, voltrekt zich nu een heus liefdesverhaal tussen de twee.

“Ik ken Géza al heel lang”, vertelt Maerten aan het ANP. “Toen we de film Timboektoe opnamen was ik 14, nu ben ik 29.” Het was een grappige groep, weet Weisz nog. “We waren met een hele groep mensen die voor het eerst aan een film meewerkte. We zijn met zijn allen behoorlijk bevriend geraakt.” Sinds die film hebben ook Weisz en Maerten elkaar nog vaak gezien, vertelt de actrice. “We zijn vrienden gebleven.”

Toen de acteur de vraag kreeg of hij een rol wilde aannemen waarin hij veel met Maerten speelde, maakte dat het dan ook nog leuker. “Dan heb je meer zin om iets te doen. Ik dacht al, samen op Ibiza filmen, dat wordt waarschijnlijk een hele vrolijke tijd.” In het vervolg op F*ck de Liefde, waarin Maerten al wel te zien was maar Weisz nog niet, spelen de twee het stel Jim (Weisz) en Lisa (Maerten). Maar na een relatiebreuk trekt Lisa met twee vriendinnen naar Ibiza, waar Jim later ook weer in beeld komt.

Al vijftien jaar vrienden zijn maakt het spelen van romantische scènes niet vreemd, maar juist erg ontspannen, stelt Maerten. “Het is juist fijn. Ik voel me meer op mijn gemak en durf meer.” Weisz beaamt dat ze “heel goed samen gingen” en goed met elkaar “levelen”. “Ik ben erg gevoelig voor energieën, je moet maar net het geluk hebben dat je een fijne klik hebt met iemand.” Maar het spelen verliep “soepel en goed”, vertelt de acteur. “Dus ik zou ervoor tekenen om na vijftien jaar weer een film te maken. Maar het mag ook eerder.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD