Bo van Spilbeeck is niet kwaad op Johan Derksen

Bo Van Spilbeeck
Door: DitjesDatjes
28-02-2019

De Belgische tv-verslaggever Boudewijn van Spilbeeck, die een jaar geleden uit de kast kwam als Bo Van Spilbeeck, neemt het Johan Derksen en René van der Gijp niet kwalijk dat ze grappen over hem hebben gemaakt.

De milde Bo zei in DWDD te begrijpen dat er in een tv-programma als VI, vergelijkbaar met een voetbalkantine, grappen over transgenders worden gemaakt. Ze had veel reacties ontvangen en vond het bijzonder dat ze Johan Boskamp, die in het VI-panel ziet, ook wel tegenkwam bij VTM waar hij voetbalcommentaar geeft.

Bo, die werkt voor de Belgische tv-zender VTM, liet het afgelopen jaar een aantal operaties aan haar lichaam uitvoeren. Ze woont samen met haar vrouw en wil ook met haar oud worden, maar Bo is haar mannelijkheid kwijt. Bo heeft bovendien spraakles genomen om zo veel mogelijk een vrouwenstem te krijgen.

De harde grappen van VI hebben geen schade veroorzaakt bij de Belgische Bo. Ze is na haar coming out extreem gelukkig en wil een positief voorbeeld zijn voor anderen die met hetzelfde probleem kampen. Vandaar dat ze ook een boek over het thema heeft geschreven.

Meer DenD