Boek inspireerde Eugenie eigen organisatie op te richten

Door: DitjesDatjes
28-07-2021

Het boek Half the Sky: Turning Oppression into Opportunity for Women Worldwide was voor prinses Eugenie een belangrijke reden om samen met haar beste vriendin hun organisatie The Anti-Slavery Collective op te richten. Dat vertelden de dames woensdag in een videogesprek met de twee auteurs van het boek.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het boek uit 2009 van het Amerikaanse echtpaar Nicholas Kristof en Sheryl WuDunn vergelijkt de wereldwijde onderdrukking van vrouwen met de slavernij. Eugenie en Julia de Boinville lazen het en richtten jaren later hun organisatie op die strijdt tegen moderne slavernij.

De jongste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson denkt dat haar moeder haar en Julia het boek jaren geleden cadeau gaf. “Jullie zijn een koppel waardoor Jules en ik geïnspireerd zijn, al sinds we begonnen met gesprekken over moderne slavernij en onze strijd daartegen”, vertelde Eugenie aan het schrijversduo.

Haar beste vriendin beaamt dat. “We kregen het boek nadat we een bezoek brachten aan een safehouse in India en leerden over mensenhandel. Het spoorde ons aan en inspireerde ons The Anti-Slavery Collective op te richten, dus dat we jullie nu ontmoeten is een bijzonder moment voor Eugenie en mij.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD