Boer Geert Jan verricht heldendaad

Door: Charlotte Wijnen
27-05-2021

Boer zoekt Vrouw-deelnemer Geert Jan kwam net aanrijden toen er een politieachtervolging gaande was. Hij ging meteen achter de verdachten aan. Je moet het maar durven…

Na een gewapende overval op een waardetransport in Amsterdam eindigde de politieachtervolging in een weiland van Broek in Waterland. ,,Ik schrok me wezenloos”, vertelt Geert Jan, die in de buurt woont.

‘Foute boel’

,,Ik heb nog nooit zoveel politieagenten bij elkaar gezien”, vertelt de boer aan weekblad Story. ,,Ik was net op weg naar huis toen er tal van politieauto’s mij met een rotgang inhaalden.” Geert Jan vertelt dat ze zó hard reden dat het gevaarlijk was. ,,Toen wist ik: dit is foute boel!”

Volgens Story werden er vijf overvallers gearresteerd en zijn er nog twee op de vlucht. Toen Geert Jan dat hoorde is hij meteen zijn erf gaan doorzoeken en ging hij op zoek naar de schutters. Maar hij kon ze niet vinden.

Open deur

Omdat de buurman niet thuis was, besloot Geert Jan daar ook even een kijkje te nemen vanwege een deur die openstond. Dappere actie, maar erover nagedacht had hij niet. ,,Toen kneep ik hem wel even. Ik was echt bevreesd”, aldus Geert Jan in Story. ,,Maar ben toch gaan kijken. Gelukkig zat er niemand.”

Het zal je maar gebeuren… Eén ding heeft de boer wel geleerd: ,,Nadat ik bij de buurman was geweest en zeker wist dat ze ook niet bij mij zaten, heb ik wel alle deuren goed op slot gedaan.”

Meer DenD