Boer Marnix draagt ketting van beroemde vader

Tien etappezeges en acht gele truien was Gerrie Knetemann een van de beste Nederlandse wielrenners ooit. Dit jaar is het precies vijftien jaar geleden dat ‘De Kneet’ is overleden aan een longembolie. Gré Knetemann en haar drie kinderen, waaronder Marnix uit Boer zoekt Vrouw, moesten verder zonder man en vader.

Kleinkinderen

Twee dagen na het 30-jarig huwelijk van Gerrie en Gré werd er aangebeld bij de woning van het gezin. Twee agenten vertelden Gré dat haar man plotseling was overleden aan een longembolie. Haar wereld stortte in. Ze voedde in haar eentje de drie kinderen Marnix (40), Elise (38) en Roxane (32) op. Nu, vijftien jaar na de dood van Gerrie, mist Gré haar man natuurlijk nog steeds, maar het leven heeft ook weer mooie kanten gekregen. Vooral uit haar twee kleinkinderen haalt ze veel geluk.

,,Ze zijn zeker de hoogtepunten in mijn leven”, zegt Gré in weekblad Privé. ,,Jessie van drie is zo’n doerak als Marnix destijds was.” Haar andere kleinkind, een meisje die Evi heet, wordt binnenkort één jaar oud. ,,Evi zit alles te begluren wat haar broer doet. Die krijgt ook nog streken.” Hoewel Gré ontzettend geniet van het omaschap, is het pijnlijk dat Gerrie nooit opa kon zijn voor zijn kleinkinderen. ,,Die kijkt met een grote glimlach naar beneden. Hij had dit prachtig gevonden. Ik weet zeker dat hij er veel tijd aan had besteed. Ik denk dat hij een geweldige opa was geweest.”

Aandenken

Alle drie de kinderen hebben een aandenken aan hun vader die ze regelmatig dragen. Zo heeft dochter Roxana de zegelring van haar vader, die haar geluk moet brengen. ,,Marnix heeft een kettinkje met het sterrenbeeld dat zijn vader altijd droeg. Elise heeft een armband en een vierkante ring. Zo hebben we allemaal iets dierbaars.”