Bom Albert Verlinde: talkshow Humberto Tan was een datingshow

Albert Verlinde humberto tan
Door: Jos La Grande
16-01-2022

Showbizz-deskundige Albert Verlinde vindt dat RTL Nederland een uitgebreid MeToo-onderzoek moet doen naar alle programma’s in het tijdbestek van 2014 tot 2016, waaronder de talkshow van presentator Humbert Tan. De musicalproducent legde zondagavond in SBS Shownieuws nadrukkelijk een verband tussen de MeToo-cultuur bij The Voice of Holland en de talkshow van Humberto Tan.

In zijn ogen was het praatprogramma van Humberto Tan eerder een datingshow dan een talkshow, waarbij Verlinde suggereert dat Humbert Tan contact onderhield met gasten na de uitzending. Tan reageerde onmiddellijk: “Dit is smaad.’

Meer onderzoek

De bom plaatse Verlinde in de SBS-uitzending van zondagavond. In zijn ogen moet de RTL-directie het onderzoek dat wordt gedaan naar The Voice verbreden naar andere programma’s uit die tijd. Dat is nodig volgens hem om schoon schip te maken.

Albert Verlinde beste dat hij een bom plaatst met zijn uitspraken: ,,Het speelt zich voornamelijk af in 2015-2016. Het is binnen RTL, we hebben de affaire Dionne Stax meegemaakt, ook wel bekend dat Humberto de neiging had om vrouwen die leuk waren daar contact mee te zoeken na de uitzending. Waarom vertel ik dat nou, niet om Humberto te naaien, maar omdat ik weet dat er mensen zijn die bij het programma weg zijn gegaan die zeiden het lijkt wel alsof ik hier een datingshow zit te produceren dan een talkshow.”

,,Waar het mij omgaat is dat Talpa, ITV en RTL moeten onderzoeken wat er gebeurt bij The Voice. Maar ik wil RTL oproepen om een breed onderzoek te doen. Want blijkbaar was er in die tijd een cultuur, waarin dit soort dingen en bij The Voice en bij Humberto kon gebeuren. Wat was er in die tijd aan de hand. Daar moet iedereen op aangesproken worden.”

In maart 2018 haalde de RTL-directie de talkshow van Humberto Tan van de zender vanwege, zo werd toen gemeld aan de buitenwereld, vanwege tegenvallende kijkcijfers. Twan Huys werd zijn opvolger. Overigens is Tan weer teruggekeerd bij de zender op de zondagavond.

Humberto Tan reageerde gisteravond rond middernacht als door een wesp gestoken. ,,Albert Verlinde beschuldigt mij van ongepaste appjes naar ‘iedere vrouw die ik leuk zou vinden in de periode bij RTL Latenight. Wat een kolder! Pure smaad. Ik bedankte gasten na afloop van de uitzending alle gasten via app: mannen en vrouwen.”

Schandaal

De heftige uitspraken zullen Albert Verlinde niet in dank worden afgenomen door RTL, waar hijzelf jarenlang het gezicht was van RTL-Boulevard. Hetzelfde geldt dus voor Humberto Tan. De showbizz-journalist verbreedt bewust hiermee het schandaal bij TVOH naar andere programma’s bij de commerciële zender.

Albert Verlinde meldde verder dat hij een gesprek heeft gevoerd met een insider bij The Voice of Holland. Volgens die bron zou Ali B zwaar onder vuur komen te liggen. Hij zou het onbetamelijke gedrag, ondanks de pertinente ontkenning, hebben doorgezet.

Meer DenD