Bonje tussen Ik Geloof In Mij-zanger en René le Blanc

Rene de Wit
Door: Charlotte Wijnen
29-07-2021

Al voordat de eerste aflevering van het derde seizoen van Ik Geloof In Mij is uitgezonden, is er alweer bonje. Zanger Rutger van Barneveld heeft een aanvaring gehad met René le Blanc. ,,Alsof wij niet veel voorstellen en hij een flinke carrière heeft.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Evenveel waard

Onlangs vertelde René le Blanc in een interview dat hij een eigen reallifesoap wil en daarbij zijn collega’s niet nodig heeft. Die droom is alweer van de baan, want de serie staat nu in de ijskast. Maar René zit daar niet mee. ,,Ik Geloof In Mij werd al de René le Blanc-show genoemd”, zei hij op Radio10.

Maar die uitspraken vielen niet goed bij één van de Ik Geloof In Mij-zangers. Rutger van Barneveld krijgt sterk de indruk dat René zich beter voelt dan de andere deelnemers. ,,Dat is jammer, want je bent dit avontuur als vriendengroep begonnen. We zijn allemaal evenveel waard”, zegt Rutger in weekblad Story.

‘Alsof wij niets voorstellen’

Door het bericht voelde hij zich afgeschreven. ,,Alsof we niet zo veel voorstelden en hij een flinke carrière heeft. Zo kwam het over.” Hij vindt het dan ook geen goed begin van het nieuwe seizoen van het programma. ,,Het is een domper voor seizoen drie. Ik ben er geen voorstander van om zoiets voor de camera uit te spreken”, legt hij uit.

‘Ik ben geen kwal!’

Dat René zich beter zou voelen dan de andere deelnemers, snapt hij zelf niets van. René zegt zelf namelijk helemaal niet arrogant te zijn. ,,Mensen zeggen dat ik een kwal of een komediant ben. Dat ik een egotripper zou zijn of arrogant”, zei René eerder.

Maar tóch is Rutger niet de enige die geen lovende woorden over René heeft. Ook Ik Geloof In Mij-zanger Gio Swikkers vindt René niet altijd even sympathiek. ,,Van sommige dingen denk ik: nou René… In Ziggo Dome liep ik bijvoorbeeld naar hem toe en zei ik: ‘Hoi, hoe is het?’ En hij zei alleen ‘Hoi’ en liep weer weg”, aldus Gio.

Meer DenD