Bonnie St. Claire heeft lichamelijk ingeleverd door drankgebruik: ‘Vlekje gevonden op lever’

Bonnie st Claire levert lichamelijk in door drankgebruik
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Isabel Kouwenoord

Bonnie St. Claire heeft zichzelf beter leren kennen sinds ze gestopt is met drinken. Ze vindt zichzelf een leukere en energiekere vrouw, vertelt ze in de AD-bijlage Mezza. ,,Het waasje waarachter ik leefde is weg.”

Bonnie verdient al meer dan 55 jaar haar brood met zingen, maar toch denkt ze nog altijd niet aan stoppen: ze heeft zelfs het gevoel dat ze pas net is begonnen. ,,Ik zit nog vol plannen, als ik tachtig ben, wil ik een theaterprogramma maken. Optreden ervaar ik nu als nóg leuker, omdat ik niet meer drink. Het is niet alleen het zingen wat ik leuk vind, maar ook dat ik op plekken kom waar ik anders niet zou komen.”

Lichamelijk ingeleverd

Hoewel de zangeres zich geestelijk beter voelt, heeft ze op lichamelijk gebied veel moeten inleveren door haar drankgebruik. Zo is haar lever flink aangetast. ,,Ze vonden er een vlekje op, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de drank. Ik heb ontzettend veel geluk gehad. Ze hebben het operatief weg kunnen halen en ik heb geen uitzaaiingen.”

‘Gevoel dat ik weer leef’

Bonnie denkt wel eens aan de dood. ,,Maar niet al te lang, want daar word ik niet blij van. Ik ben niet bang om dood te gaan, maar er over nadenken wil ik nog niet. Ik ben vier jaar geleden gestopt met drinken, ik heb juist het gevoel dat ik weer leef.”

Tags

Bonnie St. Clairedrankgebruiklever

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie