Bookmakers niet onder de indruk van Joost Klein: 21ste plek

Nederland volslagen kansloos met prutlied Joost Klein
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Joost Klein heeft eíndelijk zijn inzending voor het Songfestival bekendgemaakt. Over het liedje zijn de meningen in Nederland verdeeld, maar hoe scoort hij eigenlijk bij de bookmakers? Helaas voor Joost schatten de bookmakers zijn kansen niet hoog in, want momenteel staat hij op de 21ste plek…

Joost Klein liet tijdens een extra uitzending van het programma van Arjen Lubach voor de eerste keer het nummer horen waarmee hij naar het Songfestival gaat.

Ode aan ouders

,,Het is een soort brief die ik aan mijn vader heb geschreven”, vertelde hij aan Lubach voorafgaand aan de aankondiging van zijn nummer Europapa. De zanger verloor op jonge leeftijd zijn beiden ouders, maar heeft in zijn lied de adviezen van zijn vader verwerkt. ,,Mijn vader zei: ‘de grenzen in de wereld zijn bedacht door mensen, dus dan kan jij de wereld ook bedenken’.”

21ste plek

De meningen over het lied van Joost zijn ontzettend verdeeld, maar het zijn uiteindelijk de bookmakers die het beste kunnen inschatten wie uiteindelijk de winnaar van het Songfestival 2024 zal worden. Kennelijk zijn de bookmakers niet onder de indruk van Europapa, want Joost staat met zijn lied op de 21ste plek.

‘Grootste hitpotentie’

Europapa werd in december gekozen uit een recordaantal van zeshonderd inzendingen. Volgens Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van de selectiecommissie van AVROTROS, heeft het nummer ‘de grootste hitpotentie’. ,,Je hoort in de song zijn bekende combinatie van feest en nostalgie. Daarbij denken wij dat Joost met zijn creativiteit een geweldige act gaat neerzetten en Nederland en Europa positief verrast.”

DenD wil uw mening weten

Gaan we met dit nummer winnen?

Tags

JOOST KLEIN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck