Boris Becker verder in het nauw: ‘Met trouwring schulden betalen’

Boris Becker verder in het nauw
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Tenniskampioen Boris Becker zit diep in de schulden. In een poging zijn faillissement ongedaan te maken, wilde hij niet alleen zijn landgoed op Mallorca verkopen, maar ook zijn trouwring.

Boris Becker verdiende met tennissen tussen 1984 en 1999 zo’n 35 miljoen aan start- en prijzengeld. Alle sponsordeals die daar aan gekoppeld waren, waaronder Puma en Lotto, brachten nog eens 71 miljoen euro op. Tel daar nog alle reclame bij op die hij maakte voor grote merken en dan kom je op een vermogen uit van wel 200 miljoen euro.

Schuld van 6 miljoen

Toch wist de tennisser alles op te maken. Waar al het geld is gebleven weet niemand. Een deel van het vermogen is te traceren naar zijn exen, maar dit ging enkel om een paar miljoenen. Waar de rest van zijn 200 miljoen euro is gebleven blijft een raadsel.

Hij werd in juni 2017 zelfs failliet verklaard nadat hij meer dan drie miljoen euro had geleend van een bank. Naar verluidt heeft hij een schuld van ruim 6 miljoen euro. Daarnaast wordt hij ervan beschuldigd meerdere trofeeën en medailles uit zijn tenniscarrière te hebben verborgen.

Landgoed én trouwring afstaan

Becker had in 2017 zijn trouwring aangeboden aan de curator om zijn schulden af te betalen. Volgens een rapport van het Duitse Bild legde zijn advocaat Jonathan Laidlaw dit uit tijdens de zitting voor de rechtbank en de jury.

Becker was van 2009 tot 2018 voor het laatst getrouwd met Lilly Becker. Gedurende deze tijd zou hij een gouden Trinity-ring van Cartier hebben gedragen ter waarde van ongeveer 2000 euro.

Ook kreeg de jury te horen dat de tenniskampioen zijn landgoed op Mallorca wilde verkopen in een poging om zijn faillissement ongedaan te maken.

Tags

BORIS BECKERFAILLIETSCHULDEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck