Boris Johnson onder vuur na foto ziek kind (4)

Boris Johnson
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Boris Johnson, de minister-president van het Verenigd Koninkrijk, ligt flink onder vuur nadat hij weigerde een foto van een ziek kind te bekijken. Het vierjarige kindje lag op de grond van een ziekenhuis omdat er niet genoeg bedden waren.

Ontroerd

Jack, die naar verluidt een longontsteking zou hebben, moest op de vloer van het Leeds ziekenhuis liggen nadat zijn bed aan een andere patiënt werd gegeven. De foto die toen van hem is genomen ging viral, maar hoewel tienduizenden Britten ontroerd raakten door de foto, wilde Johnson er niet naar kijken. Een ITV reporter wilde tijdens een interview de foto laten zien op zijn telefoon, maar in plaats van dat Johnson ernaar keek en een reactie gaf, pakte hij de telefoon af en stak hem in zijn zak.

Pas later haalde hij de gsm er weer uit en bekeek de foto. ,,Het maakt hem gewoon niet uit”, zei Jeremy Corbyn van de arbeiderspartij.

Stress

De moeder van Jack is niet blij met alle ophef rondom de foto. Destijds gaf ze twee kranten toestemming de foto van haar zoontje te publiceren, maar inmiddels is de foto op veel meer kanalen te zien. Ze wil niet dat de foto van Jack wordt gebruikt als ‘politieke voetbal’ en hoopt dat de foto niet verder verspreid wordt. Alle ophef zou voor veel stress en onrust zorgen bij Jack en zijn familie.

Tags

BORIS JOHNSONENGELANDGROOT BRITTANIEMINISTER-PRESIDENT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck