Borsato erkent: ‘Ik ga nooit meer vreemd…’

Marco bekent schuld
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

,,Ik kan niet zeggen dat ik nooit meer een fout zal maken, maar ik ga er niet meer over liegen…”

Dat zegt Marco Borsato na een jaar stilzwijgen in een bewogen interview met Evert Santegoeds van Privé over zijn stukgelopen huwelijk met Leontine. De zanger spreekt liefdevol over haar, maar is zeer openhartig over zijn eigen falen en zijn gebleken tekortkomingen.

Het gesprek met Privé is een lange schuldbelijdenis over de hoogte- en vooral zijn recente dieptepunten. Vooral het veelbesproken financiële drama in 2009 was voor Borsato een ‘kantelpunt’, erkent hij nu.

Gif

,,Ik heb me zelf afgesproken: ik ga nooit meer vreemd. Of het nu goedkomt met Leontine, of in een misschien ooit nieuwe relatie, het gif dat ik heb ervaren wat dat doet met je relatie, dat wil ik nooit meer”, zegt hij tegen Santegoeds.

Het zijn ontboezemingen die hij het afgelopen jaar voor zichzelf hield. Borsato zweeg over zijn leed, maar de breuk met zijn vrouw, die hem altijd door dik en dun heeft gesteund, was het allergrootste drama in zijn leven. 

Nooit meer liegen

Een besluit staat nu wel vast: Borsato wil nooit meer liegen. Zijn advies, maak het bespreekbaar! Borsato loog over zijn vreemdgaan, het heeft zijn relatie zoals hij het zelf zegt, ‘vergiftigd’.

In zijn ontboezeming zegt Borsato dat hij volledig aan de grond zat na jarenlange successen. Vooral de banken bleken geen enkel mededogen te hebben. De ‘botte bijl’ werd gehanteerd. Er was zelfs geen geld meer om €60.000 voor Diana Ross te betalen die zou optreden tijdens zijn concertenreeks. Dat bedrag werd uiteindelijk opgehoest door vrienden van Borsato.

Iris Hond

Ook de naam van pianiste Iris Hond wordt genoemd in het interview. Ze bleek na enige tijd geen splijtzwam meer te zijn in de relatie tussen Borsato en Leontien. De zanger ontkent dat hij ooit iets heeft gehad met zangeres Maan of met anderen over wie werd gespeculeerd dat ze een affaire hadden met Borsato. ,,Het is gewoon niet waar”, aldus Borsato in De Telegraaf.

Borsato is door een heel diep dal gegaan, een hel. De 54-jarige zanger heeft maandenlang op bed gelegen, bekent hij nu, en zijn moeder kwam hem kopjes thee brengen. 

Compassie

Opvallend is hoezeer Borsato liefdevol en met compassie spreekt over zijn ex Leontine.

Op een goed moment confronteerde een goede vriend Borsato met de situatie. Daarna schreef de zanger een lange brief aan zijn vrouw. Hij nam de verantwoordelijkheid voor het niet slagen van het huwelijk, schrijft Santegoeds, ‘wat overigens nog niet maakt dat het mislukt was’. 

Tags

IRIS HONDLEONTINE RUITERSMARCO BORSATOMARY BORSATOSCHEIDINGVREEMDGAAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck