Boston rekent op miljoen mensen bij parade

BOSTON – Boston maakt zich op de voor de huldiging van New England Patriots. De American footballploeg uit de buurt van de Amerikaanse stad veroverde zondag in Atlanta de Super Bowl door Los Angeles Rams met 13-3 te verslaan. De autoriteiten in Boston rekenen op meer dan een miljoen toeschouwers bij de parade van de kampioenen door de stad.

De Patriots van quarterback Tom Brady pakten deze eeuw al zes keer de titel in de NFL. Sinds 2001 kon Boston al heel wat grote sportkampioenschappen vieren, met ook titels voor de honkballers van Boston Red Sox (2013 en 2018), de basketballers van Boston Celtics (2008) en de ijshockeyers van Boston Bruins (2011).

Aangezien het nu bijzonder warm is voor de tijd van het jaar, ruim 14 graden Celsius, rekent burgemeester Marty Walsh op propvolle straten in zijn stad. ”Dit wordt een megaoperatie wat betreft de publieke veiligheid”, aldus Walsh. Bij voorgaande kampioensfeesten in zijn stad kwamen er tussen de 500.000 en 1 miljoen fans op de parades af. Vaak was het dan een stuk kouder en bij de vorige Super Bowl-zege van de Patriots in 2016 lag er zelfs sneeuw in Boston.

 

BUZZS