Branko Eijssen volgt omstreden oud-directeur op bij L1

Door: DitjesDatjes
27-07-2022

Branko Eijssen is de nieuwe directeur van L1. Hij volgt daarmee Peter Elbers op, die in juni vorig jaar op non-actief werd gesteld. Eijssen start per 5 september bij de regionale zender.

Er was al langere tijd onenigheid tussen het personeel van de omroep en Elbers. Zijn manier van leidinggeven was het personeel een doorn in het oog. Zo stelde hij eerder voor camerabewaking op de redactie van de regionale omroep te installeren. De maatregel werd genoemd in het voorgestelde privacyreglement waardoor verborgen camera’s konden worden opgehangen op de redactie en hij bij “zwaarwegende redenen” vertrouwelijke mails van journalisten, leden van de ondernemingsraad en de bedrijfsarts zou kunnen bekijken.

Het personeel eiste daarop het vertrek van de directeur. Harro Coumans werd als tussentijdse oplossing als interim directeur aangesteld.

De 44-jarige Branko Eijssen komt uit Maastricht en is nu nog hoofd Marketing & Communicatie bij industrieel bedrijf VDL. Daarvoor was hij onder meer lid van de hoofdredactie van Dagblad De Limburger. Raad van Commissarissen-voorzitter Diana Monissen noemt Eijssen de juiste kandidaat die L1 op dit moment nodig heeft: “Hij is open, verbindend en benaderbaar en tevens een stevige gesprekspartner met visie, enthousiasme en kennis van zaken.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD