BREAK: KONING CHARLES NAAR HET ZIEKENHUIS

Koning Charles naar het ziekenhuis voor een ingreep.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

DE 75-JARIGE KONING CHARLES GAAT VOLGENDE WEEK HET ZIEKENHUIS IN. DE BRITSE VORST ONDERGAAT EEN INGREEP AAN ZIJN PROSTAAT. CHARLES BLIJKT LAST TE HEBBEN VAN EEN VERGROTE PROSTAAT.

De ingreep aan de prostaat staat voor volgende week gepland. Het probleem komt voor bij wat oudere Britse mannen. Het gaat om een ‘correctieve’ medische behandeling, meldt het Britse Hof. De Koning moet waarschijnlijk een week in het ziekenhuis blijven. Ongeveer een op de drie mannen van boven de 50 jaar krijgt last van een vergrote prostaat, meldt de National Health Service.

De vergrote prostaat duidt niet op kanker, zo wordt benadrukt. Maar het zorgt wel voor pijnlijke plasproblemen bij het legen van de blaas. Het is niet duidelijk hoe de medische ingreep eruitziet. Het kan plaatsviden door een operatie, een laserbehandeling of via een stoombehandeling.

Er is nog meer medisch nieuws van de Britse koninklijke familie, want ook Kate ging onder het mes. De 42-jarige vrouw van prins William onderging een buikoperatie in het ziekenhuis, die volgens Kensington Palace succesvol is verlopen. Meer bijzonderheden zijn niet verstrekt over haar medische situatie, behalve dat dit ook niet kankergerelateerd is.

Veel aandacht in de Britse kranten voor de medische ingrepen bij Kate en koning Charles, die volgende week onder het mes gaat.

Tags

KONING CHARLES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck