BREAKING: HARRY EN MEGHAN LEGGEN TAKEN NEER ALS SENIOR LEDEN KONINKLIJK HUIS

Crisis in koningshuis
Door: Jos La Grande
08-01-2020

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben zojuist bekend gemaakt dat ze terugtreden als senior lid van het Britse Koninklijk Huis.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Daarmee is de crisis in het Britse koningshuis compleet. Het besluit om de officiële taken als seniorleden van het koningshuis neer te leggen is een unicum in de historie. Het is waarschijnlijk de conclusie die het jonge paar heeft getrokken tijdens hun recente verblijf in Canada, waar ze op een landgoed verbleven van een Russische oligarch.

Wie de knoop definitief heeft doorgehakt, is niet duidelijk. Maar het boterde natuurlijk niet meer tussen prins Harry en zijn broer William, maar ook de problemen die de familie van Meghan veroorzaakten, hebben zeker ook een rol meegespeeld. Daarnaast baalt het stel ook van de media die hen op de hielen zit, netzoals destijds bij prinses Diana, de moeder van Harry.

,,Na vele maanden van reflectie en interne discussies” is het besluit genomen door de hertog en hertogin van Sussex.

Oplossing gesuggereerd door Charles?

Kenners houden het erop dat prins Charles, de kroonprins van Groot-Brittannië, deze oplossing heeft gesuggereerd. Het neerleggen van het seniorlidmaatschap zal waarschijnlijk inhouden dat het Harry en Meghan nauwelijks meer zichtbaar zullen zijn. Ze gaan deels in Amerika en deels in Groot-Brittannië wonen en gaan er, volgens een statement, aan werken om financieel onafhankelijk te worden.

Dit is een nieuwe klap voor het aanzien van het Britse koningshuis. Want de affaire rond prins Andrew, de broer van Charles, die in verband wordt gebracht met de MeToo-affaire in de Verenigde Staten is ook nog niet uitgewoed.

TAGS

Meer DenD