BREAKING: Jeroen Rietbergen en Ali B vervolgd

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het Openbaar Ministerie gaat Jeroen Rietbergen en Ali B vervolgen voor verkrachting of aanranding in de zedenzaak rond The Voice of Holland. Marco Borsato wordt niet vervolgd voor zaken rond het programma.

Ruim een jaar na de Voice-onthullingen in ‘BOOS’ heeft het Openbaar Ministerie eindelijk duidelijkheid gegeven over de strafrechtelijke onderzoeken naar Jeroen Rietbergen, Ali B en Marco Borsato.

Jeroen Rietbergen en Ali B vervolgd

Voor Jeroen Rietbergen gaat het om de aangifte van verkrachting die ex-deelneemster Nienke Wijnhoven deed tegen hem. Ali B wordt vervolgd voor drie verschillende zedenmisdrijven: twee gevallen van verkrachting en één van aanranding. Eén daarvan is gerelateerd aan The Voice. De aangifte van een vierde vrouw wordt geseponeerd.

Marco Borsato

Marco Borsato wordt niet vervolgd voor zaken rond The Voice of Holland. Het OM seponeert die zaak omdat de verklaring van het slachtoffer niet ondersteund wordt door een tweede bewijsmiddel. Naast de onderzoeken rondom The Voice loopt er nog een onderzoek tegen Marco. Een 22-jarige vrouw deed aangifte tegen de zanger van ‘onzedelijke betastingen’. Borsato deed op zijn beurt aangifte tegen de vrouw. Die zaak loopt nog.

‘Eindelijk erkenning’

Nienke Wijnhoven, de vrouw die Jeroen Rietbergen heeft aangeklaagd vanwege seksueel misbruik, heeft gereageerd op het nieuws dat justitie hem gaat vervolgen. Via haar advocaat Sébas Diekstra heeft ze laten weten eindelijk het gevoel ‘erkenning te krijgen voor wat haar is overkomen’.

,,Erkenning omdat zij als slachtoffer echt gehoord wordt”, staat in een persbericht van Diekstra. ,,Haar ervaringen zijn niet gebagatelliseerd of verdraaid. Wat haar overkomen is, wordt nu ook voor waarheid aangenomen door het Openbaar Ministerie. Zij is dankbaar voor het gedegen en integere strafrechtelijk onderzoek dat heeft plaatsgevonden.”

Nienke hoopt dat het nieuws ervoor zorgt dat ook andere slachtoffers van misbruik naar voren treden. ,,Het ligt niet aan jou en je bent niet alleen.”

Ali B. schrijft in een verklaring op zijn Instagram-pagina dat hij blij is dat het OM de zaak die zo prominent aan bod gekomen is in de BOOS-uitzending heeft geseponeerd. Ik heb van het begin af aan gezegd dat er geen strafbaar feit is gepleegd. Het OM is dat nu met mij eens.

Tags

ALI BJEROEN RIETBERGENMARCO BORSATOTHE VOICE OF HOLLANDVERVOLGD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie