BREAKING: Johnny Depp wint rechtszaak

Johnny Depp wint van Amber Heard
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De jury heeft Johnny Depp gelijk gegeven in de smaadzaak die hij had aangespannen tegen Amber Heard. De acteur had zijn ex-vriendin aangeklaagd vanwege een artikel dat ze had geschreven over haar ervaringen met huiselijk geweld.

Johnny Depp kreeg van de jury gelijk op alle punten en Heard moet de acteur 10 miljoen dollar betalen. Depp was niet aanwezig bij de uitspraak, Heard wel.

Depp krijgt zo’n 10 miljoen dollar aan schadevergoeding. Ook moet Heard 5 miljoen dollar aan strafkosten betalen. Dat wordt in de staat Virginia afgekapt op ongeveer 350.000 dollar. De jury kende Heard 2 miljoen dollar schadevergoeding toe in haar tegenzaak.

De rechtszaak is sinds 11 april bezig en draaide om een artikel dat Heard in 2018 schreef voor de Amerikaanse krant The Washington Post. Hoewel ze geen namen noemde in het artikel, was het volgens Depp overduidelijk dat het artikel over huiselijk geweld over hem ging. De twee hadden tussen 2011 en 2015 een relatie.

Depp heeft naar eigen zeggen Heard nooit mishandeld, dus haar beweringen waren volgens de acteur pure laster. Hij klaagde haar aan voor 50 miljoen dollar. Vervolgens beschuldigde zij hem weer van laster omdat hij had gezegd dat ze loog over de mishandelingen, en diende een tegeneis in van 100 miljoen dollar.

Tags

AMBER HEARDJOHNNY DEPPMISHANDELINGRECHTSZAAK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck