BREAKING: Marco Borsato vervolgd voor ontucht met minderjarige

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Marco Borsato wordt vervolgd voor het seksueel misbruiken van een destijds minderjarig meisje. Dat heeft het openbaar ministerie woensdagochtend bekendgemaakt. De vrouw, die inmiddels 22 jaar is, deed in december 2021 aangifte gedaan tegen de zanger.

Volgens het OM wordt Borsato ontucht met een minderjarige ten laste gelegd. Borsato wordt ervan verdacht het slachtoffer onzedelijk te hebben betast. Er is nog geen zittingsdatum vastgesteld. Dat meldt De Telegraaf.

Aangifte

Nadat de vader van het slachtoffer was overleden, zou Marco, die een huisvriend van de familie was, zich hebben opgeworpen als een soort pleegvader. De vrouw verklaarde in de aangifte, die ze in december 2021 deed, dat Marco aan haar borsten en billen zat en met zijn handen onder haar rokje gleed en tussen haar benen streelde. Het misbruik gebeurde volgens haar tussen 2014 en 2019.

Dagboek

De zaak kwam aan het licht omdat de moeder van het meisje haar dagboek vond en daar een beschrijving van het vermeende misbruik onder ogen kreeg. De moeder, die werkzaam voor Borsato was, sprak hem op 4 juli 2019 aan op zijn gedrag.

Vertrouwenspersoon

De moeder deed wel melding bij de politie, maar haar dochter gaf aan dat ze op dat moment niet toe was aan het doen van een officiële aangifte. Het slachtoffer durfde de zanger niet terecht te wijzen omdat zij hem als vertrouwenspersoon zag. Haar eigen vader was ze al verloren en ze was bang om ook Borsato kwijt te raken. Pas na sessies met psychologen voelde de vrouw zich gesterkt om zijn gedragingen aan de kaak te stellen.

Marco ’teleurgesteld’

Marco Borsato reageert volgens zijn advocaat teleurgesteld op de beslissing om hem te vervolgen en zegt 29 getuigenverklaringen te hebben die de aangifte van smaad en laster tegen de aangeefster ondersteunen.

Tags

MARCO BORSATO

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck