Breaking: Matthijs na onthullingen in de wachtkamer bij RTL

Van Nieuwkerk op een zijspoor bij RTL. Lees hier zijn brief.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Na de nieuwe onthullingen over de misstanden bij De Wereld Draait Door is presentator Matthijs van Nieuwkerk door zijn nieuwe werkgever RTL Nederland in de wachtkamer gezet. Dat duidt erop dat RTL geschrokken is van de uitkomsten van het rapport-Van Rijn over de schandalen rond grensoverschrijdend gedrag in het bijzonder van Van Nieuwkerk bij de Nederlandse Publieke Omroep.

Het besluit om voorlopig de voorbereidingen voor een terugkeer van Van Nieuwkerk op de buis is het afgelopen weekeinde genomen.

Reactie Peter van der Vorst

,,Dit is niet het moment voor Matthijs om terug te keren op tv”, aldus Peter van der Vorst, directeur televisie van RTL. ,,Publieke beschuldigingen en discussies over grensoverschrijdend gedrag zijn complex en gevoelig.”

RTL was gretig om Van Nieuwkerk binnen te halen, omdat hij bij BNNVARA een kijkcijferkanon bleek. RTL had echter niet het geduld om op de uitkomsten van het onderzoeksrapport naar het grensoverschrijdende gedrag bij de publieke omroep te wachten, angstig om achter het net te vissen.

Voor Van Nieuwkerk, die al bezig was met de voorbereidingen voor zijn nieuwe programma op de zondagavond, is het besluit een regelrecht drama. Nadat hij al een jaar op de pauzestand stond, leek dit het moment om zijn tv-carriere weer op te pakken. De uitkomsten van de Commissie-Van Rijn zijn echter vernietigend. Was het voordien vooral verbaal geweld dat de sterpresentator werd verweten, het gaat zo blijkt nu veel en veel verder.

Relatie met collega

Zo had Van Nieuwkerk ook een relatie met een collega op de redactie van DWDD. Nadat die relatie voorbij was, moest de vrouw worden afgekocht door BNNVARA met 20.000 euro als vertrekregeling.

Producent Medialane was al naarstig op zoek naar redactieleden voor het nieuwe muziekprogramma van Van Nieuwkerk. Die zoektocht gaat voorlopig de ijskast in, zo lijkt het. De vraag is of Van Nieuwkerk ooit nog een herkansing krijgt of dat dit het definitieve einde betekent van zijn tv-carriere. Het zal ongetwijfeld een harde klap zijn voor de gevallen tv-ster.

Brief

In een brief die Van Nieuwkerk vandaag heeft verstuurd aan zijn redactie haalt hij hard uit naar zijn voormalige werkgever BNNVARA. Hij heeft overwogen om de voormalige socialistische omroep voor de rechter te slepen vanwege smaad en lasten, maar Van Nieuwkerk ziet hier toch van af omdat het weinig zou uithalen voor de slachtoffers.

Lees HIER de brief van Matthijs van Nieuwkerk!

Dit is de brief van Matthijs van Nieuwkerk.
Deel 2 van de brief van Matthijs van Nieuwkerk.
De bijl moet in de publieke omroep.

DenD wil uw mening weten

Einde van de tv-loopbaan van Matthijs van Nieuwkerk, die op een zijspoor is gezet bij RTL?

Tags

MATTHIJS VAN NIEUWKERKRTL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck