Breaking news: prinsen Harry én William kondigen standbeeld Diana aan

Prinses Diana|lady Diana
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De broers prins Harry en Prins William hebben – alsof er helemaal niets aan de hand is – vandaag bekendgemaakt dat hun moeder in 2021 wordt geëerd met een standbeeld.

In een bijzondere gezamenlijke verklaring kondigen ze aan dat het beeld wordt onthuld op de dag dat prinses Diana 60 zou zijn geworden, 1 juli 2021. Het beeld wordt geplaatst in de Sunken Garden van het Kensington Paleis.

Standbeeld

,,We hopen dat het standbeeld iedereen die Kensington Palace bezoekt zal helpen om na te denken over haar leven en haar nalatenschap”, aldus de broers in het opmerkelijke communiqué.

LEES ook: Harry en Meghan boven gastenverblijf voor moeder

Overigens is het kunstwerk al klaar. Het werd oorspronkelijk gemaakt in 2017 ter gelegenheid van de 20e verjaardag van het overlijden van hun moeder met als doel haar positieve impact op de wereld te eren. De onthulling is o.a. vertraagd door de coronavirus-pandemie.

Ongeluk

Aanstaande maandag 31 augustus is het 23 jaar geleden dat Diana omkwam bij een auto-ongeluk in Parijs, toen William en Harry slechts 15 en 12 waren.

Het is de eerste keer dat de broers in het openbaar met elkaar hebben gesproken sinds Harry met zijn vrouw Meghan Markle en zoon Archie naar zijn nieuwe £8 miljoen herenhuis in Santa Barbara verhuisde, nadat hij eerder dit jaar (onder invloed van zijn vrouw Meghan) vaarwel zei tegen het Britse koningshuis.

Overigens wordt gefluisterd dat er een 4e kind op komst zou zijn bij William en Kate naast Charlotte, George en Louis.

Tussen Harry en William botert het ook niet sinds Meghan in beeld is. Toen William zijn broer bevroeg met ‘Weet je het zeker?’ barstte de bom.

Het standbeeld van Diana is gemaakt door de kunstenaar Ian Rank-Broadley.

Tags

HARRYKENSINGTON PALACEMEGHANPRINSES DIANAQUEEN ELIZABETHWILLIAM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck