Breaking: Schandaal rond The Voice, uitzendingen gestaakt

The Voice of Holland
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De uitzendingen van The Voice of Holland worden gestaakt vanwege mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag. Er is sprake van een mogelijk zeer ernstige situatie. Volgens RTL Nederland zijn de beschuldigingen zeer schokkend. Er komt een onafhankelijk onderzoek. Of juryleden van The Voice zich hebben schuldig gemaakt aan het grensoverschrijdend gedrag is niet bekend.

RTL heeft besloten de uitzendingen van het populaire programma The Voice of Holland stil te leggen naar aanleiding van aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom het programma.

Gedrag

RTL heeft via de redactie van het internetprogramma BOOS vernomen dat er aantijgingen zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom het televisieprogramma The Voice of Holland.

RTL laat weten: ‘De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL. Op basis van deze aantijgingen is contact opgenomen met producent ITV en is er in overleg besloten dat ITV, onmiddelijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek zal initiëren.’

Zorgvuldig

Tim Hoffman, presentator van BOOS, zegt dat er lang en zorgvuldig is gewerkt aan het onderzoek naar The Voice.

Het stilleggen van The Voice of Holland is voor RTL een enorme aderlating. Naar de uitzending van gisteravond keken meer dan anderhalf miljoen mensen. Daarmee staat het programma op de zesde plek van best bekeken programma’s en had de zender een marktaandeel van bijna 25 procent.

Tags

BOOSTHE VOICE OF HOLLANDTIM HOFMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck