Bridget online gepest: ‘Het gaat echt heel ver’

Door: DitjesenDatjes
20-12-2020

2020 was voor Bridget een bewogen jaar. De blonde presentatrice kreeg eind 2019 een relatie met André Hazes en werd begin 2020 online erg gepest. Zij werd door sommige mensen gezien als de oorzaak van de breuk tussen André en Bridget. Even was die storm gaan liggen, maar inmiddels krijgt ze weer lelijke berichten binnen online.

‘Het was een grapje’

De berichtenbox van Bridget stroomde weer vol toen André op z’n knieën ging voor Monique Westenberg, en Bridget liet weten dat André vorig jaar ook haar ten huwelijk had gevraagd. Ze vroeg zich hardop af wie André vorig jaar zal vragen om met hem te trouwen. Het was bedoeld als een grapje, zegt ze in RTL Boulevard, maar veel mensen konden er niet om lachen.

Berichten naar zoontje

,,Afgelopen week had het weer een piek bereikt”, zegt Bridget over het online pesten. ,,Want blijkbaar mag je geen humor hebben of niet een eigen mening hebben of niet gewoon iets posten zonder dat de bedreigen binnen stromen. En het gaat echt heel ver.” Begin dit jaar ging het zelfs zo ver dat het zoontje (12) van Bridget, Mees, berichten kreeg op sociale media over zijn moeder. Mensen schreven dat hij een slechte moeder had en maakte grapjes over André als stiefvader. Uiteindelijk heeft Mees zijn account moeten afschermen om de berichtenstroom te stoppen.

Het is voor Bridget en ook haar zoon te hopen dat steeds meer mensen inzien dat het sturen van lelijke berichten ook een vorm van pesten is. En dat ook BN’ers zich rot daarover kunnen voelen.

Meer DenD