Brigitte getekend door mislukte operatie

Door: Mees Botschuijver
30-01-2019

De musicalcarrière van Brigitte Nijman loopt gevaar door een mislukte operatie. Zij werd namelijk geopereerd aan haar schildklier. Tijdens de behandeling had ze de keus gekregen om onder het mes te gaan of om voor een andere soort operatie te kiezen. Bij de andere optie zou het verdikte gedeelte van de schildklier weggebrand worden en zou er geen mes aan te pas komen. De keuze was snel gemaakt voor Brigitte want omdat de schildklier zo dichtbij de stembanden ligt mocht er geen enkel risico genomen worden. „Zingen is immers mijn lust en mijn leven”, zei ze voor de operatie.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Fout gelopen

Na de operatie vertelt haar echtgenoot Robert dat er alsnog iets verschrikkelijk mis is gegaan. „Helaas behoort Brigitte tot de drie procent van de patiënten bij wie het fout loopt. De stembandzenuwen hebben tijdens de operatie toch een flinke klap gehad, waardoor de rechter er nu maar ’een beetje bijhangt’. Dat zorgt voor veel valse lucht, zonder dat er geluid komt.”

Nachtmerrie

Brigitte laat in een schriftelijke verklaring weten dat ze in een nachtmerrie zit. „Ik mis het zingen verschrikkelijk erg, maar ook het spreken, want het is zo stil ineens. De schildklieroperatie is verder goed gegaan, alleen mijn lieve stem, die mij zulke fijne dingen heeft laten meemaken, is nu ziek.”

Meer DenD